Üdv. vásárláshoz jelentkezzen be!

MAFE - Évértékelő a tulajdonosok szemszögéből

A MAFE honlapján – egy sorozat részeként – az alábbi riport jelent meg a napokban.

Egy kis futtatót, Bodorics Istvánt kérdeztük.

 

Kistulajdonosként hogyan értékeled a 2015. évet?

Talán kevésbé lesz érdekfeszítő, amit a lovainkról mondhatok, mert a versenysikerek tekintetében 2015. nem kényeztetett el bennünket. Pöttyös Panna és Praire Hill már nem futott. Panna visszavonultatása a kora miatt tervezett volt, áprilisban fedeztettük is. Praire Hill-lel felkészülési problémák miatt nem álltunk starthoz. Az igazi problémát azonban az jelentette, hogy a Soldier Hollow apaságú Arctic Lady 3 évesen nem váltotta be a származása és teljes testvére (Arctic Fire) okán – talán nem alaptalanul – hozzáfűzött reményeinket. Túlérzékenysége és startgépből való indulási problémái miatt rendre elmaradtak a győzelmek, bár a Turf lovat ennyiszer – 10 futásra nyolcszor! – valószínűleg még soha nem hozott első tippként.

Mit várhatunk 2016-ban Arctic Lady-től?

Arctic Lady-vel nem kísérletezünk tovább. Ha versenysikerek terén nem is kényeztetett el bennünket, üzleti értelemben viszont kitűnő befektetésnek bizonyult az árverésen történt megvásárlása. A Willie P. Mullins tréningjében álló Arctic Fire révén a napokban Írországba kerül tenyésztésbe. Ennek megfelelően a szezonnak az ősszel Baden-Badenben vásárolt Areion-csikóval futunk neki, illetve tervezzük további futó lovak vásárlását is. Reméljük König Arion a magyar pályán jól ismert olyan féltestvérei nyomdokába lép majd, mint Alfkona és Zwegat!

Mi a véleményed a versenyló tartás, tréning és futtatás körülményeiről?

Ami a tréning- és versenykörülményeket illeti, számomra már az öröm, hogy a megelőző évekhez képest elindultak változások és ezek alapján a várakozásaim optimistábbak. Örülök az Alagon megkezdett épület- és pályarekonstrukciónak, mert azok közé tartozom, akik az istállók és a pálya állapotával rendkívül elégedetlenek voltak. Tudom, hogy messze van még az az állapot, hogy Alag nemhogy Nyugat-Európát, hanem akár régi önmagát utolérje, de legalább már van szándék és anyagi lehetőség a változásra! Akkor is ezt kell mondanom, ha nem minden újdonságnak örültem maradéktalanul: ilyen az új tréningpálya néhány hiányossága, a téli pálya látványra is elhanyagolt állapota és az ostorhasználat (le)szabályozása, amit én is nehezen éltem meg. Ugyanakkor a Kincsem Park minden tekintetben növelte népszerűségét, ezt nemcsak a kiemelt rendezvények látogatottságán, hanem egyes barátaim megnövekedett érdeklődésén is pontosan le tudom mérni. Remélem közülük egy-kettőt hozzám hasonló kistulajdonosként rövidesen üdvözölhetünk a pályán és a MAFE-ban is!

Látsz reális lehetőséget a futtatók számának növelésére?

Optimista vagyok, hiszen én is futtatok! Komolyra fordítva a szót: hobbilovasként azt tapasztalom, hogy nem csak a lovagolni vágyó és tanuló gyerekek száma nőtt meg, hanem egy tehetősebb réteg lótartóként is sokat áldoz a lovaglásra. Ha a jelenlegi futtatók galopp iránti elkötelezettsége és eredményei, valamint a versenyszervező Kincsem Kft. népszerűségnövelő intézkedései kellő vonzást gyakorolnak, a legcsekélyebb gazdasági élénkülés is a lóversenyzés felé fordíthatja ezt réteget. Erre pedig igen nagy szükség van, mert futtató nélkül nincs ló, ló nélkül meg nincs lóverseny!

A II. Lóverseny Gála apropóján kérdezem, mennyire szándékozik fenntartani az Equine Products a galoppsport támogatását?

Az angliai gyártó szándéka töretlen, anyagi lehetőségei pedig – amihez mi, mint magyarországi forgalmazó is hozzájárulunk – 2016-ra is lehetővé teszik a támogatást. Határozott a szándék, hogy Derby-napi hagyományt teremtsünk az Equine Products Hendikep megrendezésével, idén is legalább olyan kitűnő versennyel, mint amilyen a 2015-ös volt. A közvetlen szponzoráción kívül pedig kedvező ár/érték arányú termékeinkkel is segítjük a lovak felkészülését.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Elérhetőségeink

  • Tel.: +36 1 401-0808
  • Fax: +36 1 401-0806
  • Kapcsolat

Bejelentkezés

Felhasználói regisztráció

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebb információ...